Záruka 24 mesiacov
Japonský zelený čaj Genmaicha je prekrásny príklad čajového umenia a je ideálna predovšetkým pre tých, ktorí s pitím zeleného čaju začínajú. Avšak uplatnenie nájde aj pri popíjaní vo väčšom kruhu priateľov. Je naozaj univerzálne chutný.
Na čaj Genmaicha zberajú mladé lístky čaju, ktré sa ďalej spracovávajú do ihličiek. K týmto sa nakoniec pridá lúpaná opražená ryža. V origináli znie Genmaicha ako \"čaj hnedej ryže\". Táto konbinacia vytvára nezabudnuteľnú chuť s chlebovými tónmi a jemnou arómou.
Genmaicha má nízky obsah kofeínu. Môžeme si ju teda dopriať po celý deň i večer. Je vhodná predovšetkým pre deti, ktoré Genmaichu milujú. V Japonsku ju bežne podávajú školskej jedálni na desiatu.
Ďalšie zaujímavé uplatnenie si našla Genmaicha v tradičnom ázijskom liečiteľstve, kde sa uvádza, že Genmaicha pomáha regulovať hladinu cukru v krvi, zvyšovať psychickú výkonnosť a spevňovať kosti.
Príprava tradičné Genmaichy je nasledujúci: Dáme studenú vodu do hrnca a necháme postupne ohrievať. Akonáhle začne z hrnca stúpať vodná para, vypneme ohrievanie, pridáme 1 a pol vrchovatej lyžičky na 250ml vody. Zakryjeme a necháme lúhovať 1 - 2 min. kým čaj nechytí hnedý nádych.
|