neprihlásený
Ukáž košík
piatok, 1. júl 2016, meniny oslavuje: Diana, zajtra má meniny: Berta
Prosíme ctených zákazníkov, aby si pred návštevou dohodli stretnutie na čísle 0905 311 663.



Knihy – liečiteľstvo a liečenieČerstvé ovocné a zeleninové šťavy
MP3 prehrávač do 5GB - Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy O pozitívnych účinkoch štiav z čerstvého ovocia a zeleniny na zdravie. Rady a skúsenosti pri rôznych onemocneniach.
Vynikajúca publikácia o pozitívnych účinkoch štiav z čerstvého ovocia a zeleniny na ľudské zdravie. Použitie čerstvých štiav pri rôznych druhoch onemocnení. Praktické rady a skúsenosti. Vrátane liečivých účinkov jednotlivých druhov ovocia a zeleniny.
bežná cena:
9,29 €  (280 Sk)
u nás:
8,96 €  (270 Sk)
vianočná super akcia:
4,00 €  (120.5 Sk)
Záruka 24 mesiacov
Autor: Dr. Norman, N. Walker
Počet strán: 196
Jazyk: slovenský
Väzba: brožovaná, lesklá

Niektoré životne dôležité a mimoriadne účinné látky, napr. enzýmy, vitamíny, mikroelementy, organické
minerálie a soli, naša každodenná strava neobsahuje vôbec alebo len veľmi nedostatočne.
To je jednou z hlavných príčin väčšiny chorôb. Ako môžeme nášmu telu najjednoduchšie dodať potrebné účinné látky?
Odpoveď nájdete v tejto knihe.


Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy


Až v posledných dvoch storočiach zobrali ľudia na vedomie, že zdravotný stav ľudského tela je bezprostredne spojený s kvalitou stravy a začali si všímať, či táto vôbec zodpovedá potrebám ľudského organizmu. Pozornosť sa stále viac sústreďuje na funkcie ľudského tela a na spôsob, akým využíva rozmanité vitálne látky, napr. minerálie a vitamíny, z ktorých strava pozostáva.
Na celom svete sa dosahujú fenomenálne úspechy pri pomoci telu zbavovať sa chorôb a ťažkostí. Predovšetkým však na úseku liečby šťavami. Avšak ľudia ešte stále nie sú dostatočne informovaní o výživnej hodnote a liečebnej sile čerstvých ovocných a zeleninových štiav.
Čerstvé šťavy už na prelome dvadsiateho storočia dokázali, aká sila v nich je. Ich hodnotu dnes uznávajú mnohí lekári, terapeuti, rovnako aj dietológovia. Účinnosť štiav sa odôvodňuje tým, že tekutá potrava, získaná oddelením vitálnych látok a vody od vlákniny, sa mimoriadne rýchlo strávi. Tráviace procesy, potrebné na oddelenie vitálnych látok od vlákniny, vyžadujú činnosť tráviacich orgánov a čas.
Strávenie celých ovocných plodov a celej zeleniny potrebuje energiu a zdroj tejto energie je v potrave. Časť tuhej potravy, ktorú zjeme, sa použije ako „pohonná látka“ na získanie tejto tráviacej energie. Toto je odpoveď na často kladenú otázku: Prečo sa namiesto prípravy štiav nemajú jesť ovocné plody, šaláty a zelenina vcelku?
Vláknina nemá žiadnu výživnú hodnotu, naopak, pôsobí ako „metla“ v tráviacom ústrojenstve a podporuje tráviace pochody. Keď vláknina prejde žalúdkom, dvanástnikom a napokon asi sedem a pol metra dlhým tenkým črevom, dosiahne nakoniec hrubé črevo v podobe mikroskopicky malých častí celulózy, ktoré sú preň aj v tejto forme balastom a ako taký sa využijú. Bez vlákniny ako balastu sa hrubé črevo – a telo ako celok – nemôže udržať zdravé.
Preto je nevyhnutné, aby dobre vyvážená výživa obsahovala vždy celé čerstvé ovocné plody a šaláty z rôznych druhov surovej zeleniny.
K novému vydaniu tejto knihy som pripojil dodatok o obsahu minerálií v najdôležitejších potravinách. Treba ale poznamenať, že ani pri organickom pestovaní je prakticky nemožné získať z niektorách semienok plnohodnotný produkt, pretože pri pestovaní rastlín zohráva dôležitú úlohu mnoho faktorov, ktoré sa môžu niekedy podstatne odlišovať.


Nie je mrkva ako mrkva

V dnešnej dobe má každá plodina viac druhov. Rôzne druhy karotky sa napríklad odlišujú svojím obsahom vitamínov a minerálií a toto platí aj o iných rastlinných potravinách. Tu uvedené informácie o obsahoch účinných látok v potravinách považujte preto len za všeobecné odporúčanie, lebo pôda, klíma, územie, rovnako ako spôsob pestovania, môžu byť veľmi odlišné.
Ak pri zostavovaní našej stravy dávame dôraz na rozmanitosť plodov, šalátov a zeleniny, nemusíme si robiť starosti o dostatočný obsah minerálov a vitamínov, ktoré naše telo potrebuje.
Výhodné je, ak môžeme nakupovať biopotraviny organicky vypestované, namiesto toho, keď musíme nakupovať tie, ktoré sú k dispozícii, bez ohľadu na ich kvalitu. Je však chybou byť fanatický alebo prehnane puntičkársky pri výbere potravín, ktoré musíme kúpiť v samoobsluhe alebo v obchode s ovocím a zeleninou. Ale ak je vo vás hlboko zakorenená mienka o správnom pestovaní potravín, potom podľa môjho názoru je najlepšie odsťahovať sa na vidiek a pestovať si vlastné potraviny.


Vždy čo najčerstvejšie
Keď už nedostanete kúpiť presne tie potraviny, ktoré by ste si želali, kupujte aspoň tovar najlepšej kvality.
Dávajte pozor na to, aby ste kúpili to najčerstvejšie a najkvalitnejšie, čo môžete nájsť. Je jedno, či ide o ovocie a zeleninu do vášho šalátu alebo na šťavu.

Čo teda chýba vášmu telu?
Uvedomte si, že ak nepijete dostatočné množstvo čerstvých surových štiav, vaše telo nemôže plne pokryť potrebu enzýmov. Ako je to s vami? Ste sami zodpovední za to, ako svoje telo živíte. To, čo má pre vaše zdravie skutočnú cenu, sú životvorné látky vo vašej potrave.
Vaše telo je zložené z miliárd mikroskopických buniek. Od ich zdravotného stavu závisí celá vaša existencia. Bunky potrebujú potravu, a to živú potravu! Záleží iba od vás, či to, čo jete, vedie k výžive, alebo k podvýžive!


Enzýmy

Životodarné účinné látky v našej potrave sa nazývajú
enzýmy. Majú dôležitú, doslova kľúčovú funkciu pri účinku potravy na náš organizmus.
Sú to tie účinné látky, ktoré telo vyživujú a udržujú pri živote. Tieto účinné látky sú ukryté v semenách rastlín, sú dôležité pri klíčení a raste rastlín. Tento princíp života je známy ako enzýmy.
Enzýmy sa opisujú ako komplexné substancie, ktoré nám umožnia potravu stráviť a prijať do krvi. Tieto enzýmy akoby však ani neboli žiadnou hmotnou „substanciou“, ale nehmatateľnou, magnetickou, kozmickou energiou princípu života, ktorá je úzko spojená so všetkými akciami a činnosťami každej molekuly ľudského tela, rastliny a každej formy života.
Ak sme si tohto plne vedomí, tak vieme, prečo si svoju potravu máme vyberať rozumne a uvážlivo a prečo má byť surová, nevarená a nespracovaná.
Nemôžeme mať súčasne život a smrť, či už sa to týka nášho tela alebo plodov, šalátov, zeleniny, orechov či semien. Tam, kde je život, sú aj enzýmy.
Enzýmy sú citlivé na teplotu vyššiu než 45 o C. Pri teplote vyššej než 50 o C začnú byť ťažkopádne rovnako ako ľudské telo v horúcom kúpeli. Pri teplote 54 o C vyhasne väčšine enzýmov život.
Enzýmy v semenách driemu. Za vhodných podmienok
zostávajú stovky, ba tisíce rokov v polospánku. Príkladom toho sú pšeničné zrna nájdené v pyramídach, ktoré nestratili klíčivosť ani po tisíckach rokov.
Aj v mŕtvych telách prehistorických zvierat, ktoré sa našli v severných oblastiach zemegule, ako napr. na Sibíri a v iných zaľadnených krajinách, sa našlo množstvo enzýmov. Tieto zvieratá počas neočakávaného zaľadnenia asi pred 50 000 rokmi rýchlo zamrzli a ich enzýmy, len čo dosiahli telesnú teplotu, sa ihneď stali aktívne. Enzýmy môžu byť konzervované bez strát pri nízkych teplotách.
Záhadu života ako takého nemôžeme jednoducho vysvetliť, a preto enzýmy opisujem obrazne ako princíp kozmickej energie, alebo ako vibrácie (chvenie), ktoré vyvolajú v molekulách chemické pochody, zmeny a reakcie bez toho, aby sa samé počas tohto procesu zmenili, zničili alebo spotrebovali. Inými slovami, enzýmy sú akoby katalyzátory a ako také podporujú biochemické pochody a zmeny bez toho, aby samé zmenili svoju podstatu.
Po tomto krátkom vysvetlení ste isto schopní zhodnotiť, aký význam má rozum, logika a inteligencia pri výbere
potravín, ktorými živíte svoje telo. Má to byť potrava nielen surová, ale aj taká, ktorá sa má jesť a pripravovať tak, aby rýchlym a účinným spôsobom vyživovala bunky a tkanivá vášho tela.

l Obnovovanie (regenerácia) nášho tela je fundamentálnym zákonom života.
l Ak nejeme, zomrieme. Ak nejeme stravu, ktorá naše
telo správne vyživuje, zomrieme nielen predčasne, ale na ceste k smrti ešte aj trpíme.
l Ak denne dodáme nášmu telu potrebné životodarné látky, z ktorých je samé zložené, môžeme sa celý život tešiť z dobrého zdravia, samozrejme, za predpokladu, že venujeme primeranú pozornosť aj druhej časti nášho bytia, našej duši a duševnu.


Zdravie - základný predpoklad spokojného života

Skoro každá radosť v živote a každý úspech v povolaní sú založené na dobrom zdravotnom stave a vitalite tela. Aby
tomu tak bolo, naša strava musí byť živá (organická). Aj
minerálie, ktoré konzumujeme, musia byť živé, to znamená organické, aby ich ľudské telo mohlo prijať a použiť na regeneráciu svojich buniek a tkanív.
Slnečné lúče prenášajú energiu do rastlín a pritom v nich aktivujú enzýmy. Pomocou tejto sily sa v našej potrave premieňajú anorganické látky na organické život obsahujúce látky, ktoré sú pre nás nepostrádateľné. Vďaka vedeckému výskumu sme dnes schopní analyzovať a presne určiť chemické prvky obsiahnuté v potravinách a tieto potom priviesť do harmonickej rovnováhy, zodpovedajúcej potrebám tela.
Naše telo pozostáva z mnohých prvkov.
Okrem liečenia úrazov musí každá oprava a každá regenerácia nášho tela prichádzať zvnútra. Ak tieto prvky nie sú obsiahnuté v krvi, v bunkách, tkanivách, orgánoch, žľazách a zvyšnom tele v správnom pomere, alebo ak je jedného prvku nedostatok, telo stratí rovnováhu a vznikne chorobný stav, ktorý je známy ako tzv. toxémia. A toxémia je – jednoducho povedané – otrava.
Aby sme získali správnu zdravotnú rovnováhu, musí byť väčšina potravy, ktorú jeme, živá, vitálna, obsahujúca organické prvky. Tieto prvky obsahujú čerstvé, surové plody,
šaláty, zelenina, orechy a semená. Kyslík je jedným z najdôležitejších prvkov. Potrava však varením kyslík stráca. Väčšina enzýmov sa pri 54 o C rozruší a stráca sa väčšia časť tej vitálnej živej sily, ktorá je pre ňu potrebná.
Skutočnosť, že žili a stále žijú generácie miliónov ľudí, ktoré nejedli a nejedia takmer nič iné len varenú stravu, nie je dôkazom toho, že žili preto, lebo sa živili varenými potravinami. V skutočnosti sa títo ľudia nachádzajú v stave akejsi dekadentnej existencie, čo potvrdzujú ich otrávené telá.
l Prečo by inak boli nemocnice preplnené a preťažené?
l Prečo sa ročne predajú vagóny liekov proti bolesti?
l Prečo sú také časté srdcové choroby, cukrovka, rakovina, pľúcne choroby, predčasná senilita a predčasná smrť?

Náš stvoriteľ vybavil ľudské telo nesmiernou odolnosťou proti rôznym telesným prehreškom. Ak jeme niečo „nevhodné“ alebo niečo, čo nie je v súlade s našou potrebou výživných látok alebo ich rovnováhou, trpíme. Varujú nás napríklad bolesti, ktoré napokon vedú k rôznym chorobám a nakoniec k nespočetným chronickým chorobám, ktorými je postihnutá veľká časť ľudstva.
Príznaky sa väčšinou neprejavia hneď, ale vzhľadom na enormnú odolnosť tela, potrebujú dlhé mesiace alebo roky na prepuknutie vážnej choroby.
Ak sa vyberieme prirodzenou cestou, aby sme znovu
získali a zachovali si zdravie, pocítime šťastie zo zlepšenia, ktoré sa dostaví zavedením prirodzených zásad do dennej praxe. Považujeme za zvláštne a poľutovaniahodné, že väčšina ľudí o tejto téme nepremýšľa a úmyselne a opätovne upadá do toxémie a dekadencie.
Malé poučenie by im pomohlo uniknúť predčasnému a často bolestivému zrúteniu. Vyše 170 rokov existuje „Učenie o prirodzenom zdraví“, ktoré už mnohým ľuďom pomohlo, ale ešte sa nerozšírilo natoľko, aby boli všetci informovaní a mohli sa podľa neho riadiť. Moje knihy vydávané v USA už určite pozitívne zapôsobili, ale je dôležité, aby tieto informácie rozširovali mnohí ďalší ľudia po celom svete.


Prečo nejesť ovocie a zeleninu vcelku?


Bez znalosti zásad, týkajúcich sa konzumácie čerstvých surových ovocných a zeleninových štiav, by ste sa pravdepodobne opýtali: „Prečo sa nemá jesť ovocie a zelenina vcelku? Prečo sa má iba vytlačiť šťava a vláknina vyhodiť?“
Odpoveď je jednoduchá: Pevná strava vyžaduje oveľa dlhšie tráviace pochody, kým sú jej živiny k dispozícii telesným bunkám a tkanivám. Vláknina nemá v pevnej strave takmer žiadnu výživnú hodnotu, ale počas črevnej peristaltiky (pohybu čriev) pôsobí ako metla. Odstránenie vlákniny pri vytláčaní štiav umožní ich veľmi rýchle, väčšinou len niekoľko minút trvajúce strávenie a vstrebanie.
Je napr. dobre známe, že stonkový zeler, vzhľadom na vysoký obsah chloridu sodného, je pre nás výbornou potravou pri extrémnych horúčavách. Zjesť ale celý stonkový zeler si vyžaduje tak veľa času na trávenie, že horúčava nás premôže skôr, než sa môže dostaviť jeho blahodarný účinok. Ak však vypijeme pohár alebo pol litra čerstvej, surovej zelerovej šťavy, účinok sa dostaví veľmi rýchlo. Tým sa stane napr. úmorná horúčava na púšti oveľa znesiteľnejšia.
Ako sme už povedali, ovocie, šaláty a zelenina obsahujú veľké množstvo vlákniny. A práve v tejto vláknine sú uzavreté životne dôležité živiny, ktoré potrebujeme. Tieto molekuly v čerstvých surových šťavách a ich enzýmy prispievajú k rýchlej výžive buniek a tkanív, žliaz, orgánov a všetkých častí tela.
Vláknina ovocných plodov, šalátov a zeleniny je tiež hodnotná a pre správne fungovanie zažívania potrebná. Ak jeme potravu surovú, nevarenú a nespracovanú, jej vláknina podporuje prácu tráviaceho ústrojenstva. Pri varení potravy zničí horúčava všetok život. Vláknina, ktorá prehriatím stratila svoj vitálny magnetizmus a stala sa neživou, poom pôsobí ako špinavý mop, ktorý síce črevá čistí, ale často zanecháva na ich stene vrstvu hlienu. V priebehu času sa takýto hlien hromadí, zahníva a zapríčiňuje únavu, onemocnenie toxémiu. Hrubé črevo sa stáva lenivé, čo má za následok zápchu, zápaly, divertikulózu a iné poruchy.
Šťavami, ktoré extrahujete z čerstvých surových plodov a zeleniny, môžete zásobiť všetky bunky a tkanivá svojho tela ľahko stráviteľnými a vstrebateľnými prvkami a enzýmami z potravín, ktoré potrebujú.
Všimnite si, že hovorím enzýmy z potravín. Tým sú myslené enzýmy v našej strave. Bunky a tkanivá nášho
tela majú svoje vlastné enzýmy, ktoré pomáhajú potravu stráviť a vstrebať. Okrem toho je každá bunka nášho tela bohato vybavená rôznymi enzýmami.

Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
Dátum poslednej aktualizácie: 7.december 2013

Super firmy
Super inzercia
Super barter
Super obchod
Super reality
Akvashop

Veganské - HPMC, kapsule vhodné pre vegánov a aj vegetariánov
Čaga rezavec 100 ks
Čaga - je veľmi účinná pri liečbe zápalu žalúdka, žalúdočných vredov, rakovine žalúdka, ochorenia dvanástnika, zápalu a rakovine pečene, pankreasu a sleziny, má koancerostatický ú...
INFO - www.dio.sk
Príslušenstvo - varenie čajov, byliniek, výluhov
Čajové filtre
Čajové filtre \"S\"
INFO - www.dio.sk
Batérie pre mobilný telefón PHILIPS
BATÉRIA PHILIPS FISIO 120 NEORIGINÁLNE PREVEDENIE
Kvalitná náhradná batéria do mobilného telefónu s článkami typu LI-ION. Batéria nemá pamäťový efekt a má maximálnu ochranu proti prebitiu a prehriatiu.

Kompatibilita: PHILIPS FISIO ...
INFO - www.dio.sk
Veganské - HPMC, kapsule vhodné pre vegánov a aj vegetariánov
Rozchodnica 100 toboliek
Rozchodnica - centrálny stimulačný účinok, zvyšuje bdelosť, zlepšuje pamäť, zvyšuje hladinu dopamínu, zvyšuje imunitnú reakciu organizmu a normalizáciu hladiny glukózy v krvi. Pôsobí...
INFO - www.dio.sk
Batérie pre mobilný telefón SONY ERICSSON
BATÉRIA SONY ERICSSON BST-43 (U100, ELM)
Neoriginálna batéria do mobilného telefónu s článkami typu LI-ION. Batéria nemá pamäťový efekt a má maximálnu ochranu proti prebitiu a prehriatiu. BALENÁ

Kompatibilita: Sony Ericsson ...
INFO - www.dio.sk
Darčeky pre mužov
IROX XL-P ER2 hodinky výška, tlak, kompas
Športové náramkové hodinky s množstvom funkcii. Výškomer -706 až 9164m, možnosť nastavenia m alebo ft, 24hod história merania, tlakomer 300 až 1100 hPa, ukazateľ počasia, kompas, teplome...
INFO - www.dio.sk
Liečivé produkty z Peru
Fialová kukurica 50g
Fialová kukurica - ako vynikajúci antioxidant - posilňuje imunitu - zlepšuje koncentráciu a činnosť mozgu - pomáha pri liečbe črevných problémov - pri plynatosti a kolikách - znižuje či...
INFO - www.dio.sk
Knihy – o cirkvi
Stopár – Stop klerikalizmu - Tradičné Kresťanské Hodnoty 2
Ozveny a pokračovanie škandalóznej knihy TKH od kontroverzného autora, ktorý sa súdi s cirkvou. Veľmi tvrdé aj vtipné. Odobril Boh vydanie tejto knihy?
Neuveriteľný príbeh občana zo Slo...
INFO - www.dio.sk
Knihy – recepty
Proč nejím maso
Spôsobuje konzumácia mäsa choroby, chudobu a svetové vojny? Aké sú dôvody na vegetariánstvo? Nielen historické, ale taktiež zdravotné a humánne dôvody pre vegetariánsky spôsob života. ...
INFO - www.dio.sk
Darčeky pre mužov
Lacná sada pomôcok na výpravy alebo pre skautov
Sada pomôcok a zariadení určená na dobrodružné výpravy do prírody alebo ako základná sada vybavenia pre skautov
ďalekohľad, nožík, baterka, pršiplášť, buzola, púzdro
INFO - www.dio.sk

REKLAMA na KNIHY, Ekokonzult.com
DIO - Dobrý Internetový Obchod - nakupuj s rozumom
doporučené rozlíšenie 1024x768, © DIO, 2004, doporučený prehliadač: IE 5.5 a viac, © webmaster DIO, www.dio.sk
Stránky alebo ich časť, vrátane skriptov chránených copyrightom, možno použiť len po písomnom súhlase!