neprihlásený
Ukáž košík
piatok, 27. máj 2016, meniny oslavuje: Iveta, zajtra má meniny: Viliam
Prosíme ctených zákazníkov, aby si pred návštevou dohodli stretnutie na čísle 0905 311 663.



Knihy – liečiteľstvo a liečenieŽivot bez chorôb – Prirodzená strava
MP3 prehrávač do 5GB - Život bez chorôb – Prirodzená stravaOsvedčené, overené, jednoduché a praktické rady a recepty, ako sa dostať aj z ťažkých, oficiálnou medicínou neliečiteľných onemocnení. Autor knihy, vynikajúci odborník-lekár, sa celý svoj život zaoberal liečením najrôznejších ochorení. Dočítate sa v nej, ako sa naša každodenná strava môže stať liekom alebo
tiež smrteľným jedom.
Množstvo príkladov z bohatej praxe autora vyvracia mnohé klamstvá lekarskej vedy.
bežná cena:
9,63 €  (290 Sk)
u nás:
6,97 €  (210 Sk)
Záruka 24 mesiacov
Autor: Ernst Gůnter
Počet strán: 206
Jazyk: slovensky
Väzba: mákká, lesklé lamino
EAN: 9788080791902

Vybraté z knihy:
Nikdy nie ste takí chorí, aby ste sa nemohli uzdraviť

Začnite už dnes!

Zajtra môže byť neskoro!

100 svedectiev pacientov uzdravených aj z nevyliečiteľných chorôb, kde to lekári už vzdali

Ste strojcami svojho zdravia i chorôb


Ako začať?
Zdôvodnenia, návody a recepty liečebných a profylaktických metód uvádzame ďalej. Tieto recepty boli zostavované podľa starogréckeho lekára Hippokrata, ktorý sa
ešte aj dnes považuje za najchýrnejšieho lekára všetkých čias. Jeho heslo bolo:
„Nech vaše pokrmy sú aj vašimi liekmi.“
l Tento lekár odporúčal zdravým aj chorým surovú stravu, ktorá organizmus zbavila jedov, nadbytočných kyselín a súčasne mu dodala životodarnú silu. Metóda sa však musela aplikovať dlhší čas.
l Podľa našich skúseností má trvať priemerne 6–8 týždňov, ale pri rakovine a cukrovke pol roka až celý rok. Úspech Hippokratovej metódy spočíva v tom, že sa lieči príčina choroby, a tým celý organizmus, a nielen príznaky choroby. Pritom je tento spôsob liečenia úplne neškodný a ľahko sa dá praktizovať.
l Surová strava je jediný liečebný postup, ktorý nielen lieči, ale súčasne je aj pokrmom. Keďže takáto strava je veľmi chutná, vyhovuje aj zdravým, ktorí si chcú upevňovať zdravie.
l Počas prechodu na surovú stravu, už v priebehu 2 – 3 týždňov sa stratí pocit únavy a u obéznych dôjde po čase aj k poklesu hmotnosti. Naproti tomu ľudia trpiaci podvýživou sa priblížia k ideálnej váhe.
l U fyzicky ťažko pracujúcich sa zvýši výkonnosť, pričom nemajú zvyčajný pocit smädu.
l Prakticky je výhodnejšie, keď sa celá rodina rozhodne pre surovú stravu.



Čo k tomu potrebujete?
Aby sme mohli začať s takouto kúrou, potrebujeme nasledujúce potraviny:
l asi po 1 kg pšenice, jačmeňa, raže, kukurice, nelúpanej ryže,
l slnečnicové a tekvicové jadrá, orechy, ľanové semená, proso, pohánku,
l za studená lisovaný slnečnicový, kukuričný alebo sezamový olej.
l Ďalej zemiaky, mrkvu, cibuľu, cesnak,
l hlávkový šalát a rôznu zeleninu,
l banány, jablká a rôzne ovocie.

Na zomletie obilných a iných zŕn odporúčame na to vyhradený obilný mlynček, ale poslúžiť vám môže mlynček na mak alebo šrotovník na obilie.
Cesnak konzumovaný 2 – 3 -krát denne zabráni ateroskleróze a ustáli krvný tlak na normálnej výške. Komu prekáža pach cesnaku, môže si ho pokrájať na drobné kúsky a bez hryzenia ho prehltnúť s malým množstvom tekutiny, najlepšie bezprostredne pred jedlom.
Recepty na prípravu raňajok, obedov a večerí uvádzame na strane 77.



PRIRODZENÁ STRAVA RIEŠI
AJ PROBLÉM RAKOVINY

Civilizačné choroby vznikajú prevažne následkom nesprávnej výživy a možno im zabrániť len prirodzenou stravou.
Dr. H. P. Rusch

Je známe, že americký lekár Dr. Gerson vyliečil z rakoviny stovky pacientov. Ako to dokázal? Spočiatku im denne dával len 1 – 2 litre miešanej zeleninovej šťavy, prevažne z mrkvy. V posledných rokoch sa prirodzenou stravou dosiahli výborné výsledky pri liečení týchto chorôb: rakovina, srdcové choroby, zápaly zhybov, žlčové kamienky, cukrovka, choroby žalúdka a čriev, tuberkulóza, kožné choroby, skleróza multiplex, choroby prostaty, ale i pri väčšine ostatných chorôb. Táto metóda znamená nielen profylaxiu pre zdravých, no najmä vyliečenie aj beznádejných prípadov za predpokladu, že sa použije zavčasu a dôsledne.
Uvediem prípad vyliečenia pokročilej rakoviny, ktorý mi za môjho dlhoročného pobytu v Amerike najviac utkvel v pamäti.
l Štyridsaťročný R. J. Cheatham trpel na rakovinu kože. Opätovne ho operovali, a keď jeho choroba vždy znovu prepukla, lekári sa ho ako beznádejného prípadu vzdali. Opustil oddelenie pre zomierajúcich, kde ležalo ešte 15 ďalších chorých na rakovinu. Ako neskoršie spomínal, z týchto pacientov už ani jeden nežije. Doma sa mu dostala do rúk kniha o liečení chorôb pôstom, zeleninovými pitnými kúrami a surovou stravou. Použil túto metódu, úplne sa vyliečil a dnes vedie veľký liečebný dom Bonita Springs na južnej Floride, kde sa pacienti liečia spôsobom, ktorý on sám úspešne vyskúšal.

l O možnosti liečenia rakoviny sa dočítame aj v knihe dánskej lekárky Kristíny Nolfiovej: Liečenie surovou stravou (Moje skúsenosti so surovou stravou). Autorka ochorela na rakovinu prsníka. Ako lekárka vedela, aké riskantné sú metódy liečenia rakoviny ožarovaním a operáciou, preto radšej volila z každého hľadiska neškodný spôsob liečenia surovou stravou.

Takto s nasadením vlastného života dokázala, aký účinok má dôsledne dodržiavaná prirodzená strava. Počas prvých dvoch mesiacov sa síce nádor veľkosti slepačieho vajca nezmenšil, ale pacientka sa cítila lepšie. Potom sa nádor postupne začal zmenšovať a v priebehu ďalších troch mesiacov sa úplne stratil.
Po roku si bola svojim vyliečením taká istá, že sa vrátila k predošlej varenej strave, ale s vylúčením mäsa. O niekoľko mesiacov sa cítila unavená, mala zlú náladu a s hrôzou zistila, že v prsníku sa jej objavil drobný nádor. Keď si uvedomila, že ide o recidívu rakoviny, vrátila sa k prísne surovej strave a znova sa vyliečila. Vtedy pochopila, že sama vegetariánska strava nechráni pred civilizačnými chorobami. Musíte skutočne jesť surovú stravu! Keď ide o zdravie,
ba aj o život, nemožno si dovoliť kompromisy.


Prečo sa o tom nehovorí?
Na otázku, či sme pri surovej strave schopní vykonávať aj ťažkú fyzickú prácu, odpoveď je jednoznačne kladná.
Pri tejto strave je výkonnosť oveľa lepšia než pri hocijakej inej. Ba v poslednom čase často počuť, že špičkoví športovci dosahujú najlepšie výkony pri prirodzenej strave.
Keďže by sme mohli uviesť ešte veľa prípadov uzdravení surovou stravou, musíme si položiť otázku:
Prečo sa táto jednoduchá a najúčinnejšia metóda predchádzania a liečenia chorôb pred verejnosťou utajuje.
Keď sa asi pred 50 rokmi objavil význam vitamínov
pre našu výživu, veda z toho urobila veľkú senzáciu. Tak sa stalo všeobecne známym, aké škody spôsobuje zdraviu nedostatok vitamínov.
Prečo bola potrebná táto propaganda?
Preto, lebo vitamíny bolo možné vyrábať továrenský a urobiť z nich veľký obchod. Roku 1940 americký vedec Eduard Howell objavil enzýmy, bez ktorých život na našej Zemi nie je možný. Média však tento dôležitý objav primerane neohodnotili a ani nenasadili takú propagandu ako pri vitamínoch.
Prečo?
Vysvetlenie je jednoduché. Enzýmy sú prítomné v prirodzenej, nevarenej strave a vo veľkom sa nedajú vyrábať. To znamená, že sa z nich nedá urobiť veľký „biznis“. Keďže pacienti sa môžu surovou stravou uzdraviť zadarmo, netreba to propagovať. Chemický, farmaceutický ani potravinársky priemysel by z toho nemali nijaký úžitok.
A čo lekári?
Väčšina z nich nie je ani len informovaná o obrovskej liečivej hodnote surovej stravy. Napriek veľkému pokroku vedy, lekári a s nimi aj pospolitý ľud boli ponechaní v nevedomosti.
Ale práve to, čo nebolo a nie je zaujímavé pre priemysel, je veľmi zaujímavé pre tých, čo chcú zostať zdraví.
Preto žiadame našu vládu, aby sa nedala ovplyvňovať záujmovými skupinami farmaceutického priemyslu a povedala ľuďom celú pravdu týkajúcu sa zdravotných pro-
blémov. Veľké úspechy dosiahnuté vyliečením rakoviny a iných vážnych chorôb surovou stravou, a nie chemickým priemyslom, sa pred verejnosťou utajujú. Takú knihu, ako „Správy o 50 prípadoch uzdravení z rakoviny“ od dr. Gersona si ústavy pre výskum rakoviny nevšímajú napriek
tomu, že ľudia venujú na tieto ciele stovky miliónov ročne. Vynikajúcich lekárov – priekopníkov v zdravotníctve, zameraných na návrat k prírode, ako aj propagátorov čistej, chemikáliami neotrávenej výživy lekári a predstavitelia chemických koncernov väčšinou zosmiešňujú a prenasledujú.
Už z uvedeného vidieť, že väčšina lekárov nie je dostatočne informovaná, pretože sami, podobne ako ich pacienti, predčasne zomierajú na infarkty, rakovinu a ďalšie tzv. civilizačné choroby. A tí ostatní, napríklad predstavitelia veľkých chemických koncernov a rôznych farmaceutických monopolov, pokladajú svoje vysoké zisky a dividendy
za vyššie hodnoty, než je zdravie človeka.

Musíme si uvedomiť, že choroby a predčasná smrť nie sú „ranou osudu“, ale dôsledkami porušenia zákonov prírody samotným človekom.

Pravda, sú aj také choroby, vyvolané iba neprirodzenou stravou, no aj v týchto prípadoch podlomenie prirodzenej odolnosti voči nim hrá dôležitú úlohu.

Čo sú to vlastne enzýmy
a aký je ich význam?
Vráťme sa však k enzýmom. Čo sú vlastne enzýmy a v čom je ich význam? Enzýmy sú životne dôležité organické látky, ktoré vznikajú v rastlinných a živočíšnych organizmoch. Umožňujú rozloženie a zužitkovanie našej prirodzenej potravy, ako aj rôzne metabolické procesy v tkanivách. Bez enzýmov sa bunky nemôžu deliť, nemôžu rásť ani v rastlinnej, ani v živočíšnej ríši. Človek sa narodí s určitou zásobou enzýmov to sú endogénne enzýmy.
l Keď telu nedodávame potravou ďalšie enzýmy exogénne, ich zásoba sa vyčerpá, vznikajú choroby, organizmus predčasne starne a umiera.
l Keďže enzýmy sú termolabilné, varením sa ničia. Organizmu ich môžeme dodať len v podobe surovej stravy.
l Najviac enzýmov je v obilných zrnách, strukovinách a v jadrách (slnečnicové, tekvicové, orechy). V zelenine a ovocí je ich o niečo menej, no zelenina a ovocie zase obsahujú viac vitamínov a minerálov, ktoré sú potrebné na normálnu funkciu enzýmov.
l Nedostatok enzýmov naruší tvorbu hormónov v žľazách, odstraňovanie škodlivého odpadu v pečeni a obličkách, naruší sa aj proces vzniku zdravých a odstra-
ňovanie chorých a odumretých buniek v tkanivách.
S nedostatkom živých enzýmov súvisí vznik civilizačných chorôb, predovšetkým aterosklerózy a jej smrteľných následkov, ako aj rakoviny.
l Keď sa v organizme vyčerpajú endogénne enzýmy a nedodajú sa zavčasu exogénne enzýmy, nastane predčasná staroba. Z toho vyplýva, že pri dostatočnom zásobovaní enzýmami sa organizmus vzpruží, ťažkosti staroby vymiznú, bunky sa regenerujú, pokožka sa stane elastickou, funkcia žliaz sa obnoví a postupne sa omladí celý organizmus, a to aj v sexuálnej sfére.
l Mimochodom, prirodzená strava je aj najlepší kozmetický prostriedok. Enzýmy urýchľujú obnovovanie buniek, čím zabraňujú vytváraniu vrások, udržujú hebkosť a mladistvý vzhľad pokožky.

Obavy, že plynulé zásobovanie enzýmami by bolo v zime nemožné, nie sú opodstatnené. Keby sa aj vyskytli ťažkosti pri obstarávaní čerstvej zeleniny a ovocia, nezabúdajte na zemiaky, mrkvu, červenú repu, cesnak, cibuľu, kapustu atď., ani na najbohatší zdroj čerstvých enzýmov na naklíčené obilniny a strukoviny.
Materské mlieko obsahuje v prvých dňoch päťnásobne viac enzýmov ako neskôr. Predvídavosť prírody je obdivuhodná. Novorodeniatko totiž potrebuje v prvej etape života mimoriadne zvýšenú dávku enzýmov.
V našich úvahách sme už uviedli, akú obdivuhodnú úlohu majú enzýmy, a že ich funkcia podlieha zákonom prírody. Preto ponecháme na posúdenie čitateľom, či ich ničenie varením, pasterizovaním a konzervovaním nie je zločinom proti samej prírode. Tieto procesy znehodnocujú aj minerálne látky, vápnik, fosfor, síru, železo a mnohé
ďalšie, čo spôsobuje celý rad chorôb. Chemici síce tvrdia,
že varením sa minerálne látky nemenia, čo je pravda, ibaže po varení už nie sú prítomné enzýmy, ktoré boli s nimi organicky spojené. Preto ich už organizmus nemôže
zužitkovať, stanú sa škodlivým odpadom.

Nedostatok enzýmov = nedostatok
minerálov
V jednej zoologickej zbierke v Schaffhausene možno
vidieť na lebkách psov a mačiek veľa prípadov zubného kazu, zatiaľ čo zvieratám žijúcim vo voľnej prírode zostávajú zuby zdravé, pretože tieto zvieratá nežerú nič varené. Surová strava zabraňuje nielen vzniku zubného kazu, ale, aj artróze, ischiasu, poškodeniu chrbtice a iným ochoreniam kostí, ktoré sú dôsledkom nedostatku minerálnych látok vo varenej alebo konzervovanej strave.
V niektorých švajčiarskych základných školách už pri nástupe do prvých tried má jedna osmina žiakov chybné držanie tela, čo spôsobuje neprirodzená strava. Kým sa neodstráni pravá príčina ochorenia, nepomôžu tu ani lieky, ani kúpeľné procedúry.

Prekyslenie organizmu
Súčasne s nedostatkom minerálnych látok ide aj o prekyslenie organizmu, čo je príčinou ďalších chorôb. Vo varenej strave nastáva koncentrácia kyselín a odpadu, ktoré sa dostávajú do krvi a mali by byť vylúčené z organizmu. Lenže v dôsledku preťaženia vylučovacích ústrojov sa tento odpad usadzuje v svaloch, zhyboch, tepnách, žlčníku,
obličkách, koži atď. Tak vznikajú kožné choroby, reuma, ateroskleróza, choroby srdca, žlčníkové kamienky a podobne.

Znížená odolnosť voči infekcii
Neuveriteľne môže znieť ďalšie konštatovanie, že aj všetky infekčné choroby zapríčiňuje zaplavenie organizmu kyselinami a odpadom z neprirodzenej varenej stravy. Prehnaný strach pred choroboplodnými zárodkami a vírusmi je neopodstatnený za predpokladu, že si človek nezničil prirodzenú, vrodenú odolnosť proti všetkým chorobám. U detí, ktoré sú od malička na surovej strave, nie sú potrebné ani rôzne, často nebezpečné očkovania. Aj bez nich zostávajú odolné nielen voči infekčným, ale aj voči všetkým civilizačným chorobám.
Ak máte svoje deti radi, veďte ich vlastným dobrým príkladom a výchovou k zdravému spôsobu života.

Spamätajme sa
Ak si uvedomujeme, že susedov papagáj nesmie dostať pražené oriešky, lebo by ochorel, prečo sa nezamyslíme nad tým, či ich môžu dostať naše deti, ktoré sú nám predsa drahšie?
l Prečo sa zatajuje pravda ľuďom, ktorí pre nedostatok enzýmov a vitamínov trpia rôznymi chorobami a predčasne zomierajú?
l Nevyužili by sa milióny, venované každoročne na výskum rakoviny rozumnejšie, keby sa použili na šírenie osvety, týkajúcej sa najčastejšej príčiny vzniku rakoviny neprirodzenej „civilizovanej“ stravy?

Predstavitelia veľkých monopolov sa nazdávajú, že by to viedlo k národohospodárskej katastrofe, pretože veľké chemické a potravinárske závody, ba aj mnohé nemocnice by museli zavrieť. Pre prosperitu týchto podnikov sú totiž nevyhnutne potrebné armády chorých pacientov. Keďže väčšina lekárov sa orientuje na liečenie „chémiou“, musíme sa domnievať, že ich odbornú prípravu usmerňuje
chemický priemysel. Je škandál, že istej politickej strane vo Švajčiarsku sa podarilo zabrániť založeniu školy, určenej na výchovu lekárov so zameraním na prírodné liečenie. Zrejme je spolková vláda v tejto veci bezmocná.
Čo však na to povedia ľudia, keď sa dozvedia pravdu?
Mnoho ľudí má organizmus natoľko zamorený škodlivým odpadom, že sa ich život končí náhle, v najlepších rokoch, na následky vážnych ochorení, prípadne na infarkt. Často sú to ľudia, ktorí vraj „nikdy“ neboli chorí. Ich zdravie však bolo iba zdanlivé, pretože následky neprirodzenej stravy, (t.j. nedostatok neznehodnotených enzýmov, vitamínov a minerálnych solí), sa často prejavia až po mnohých rokoch, keď je už neskoro. Vtedy už nepomôžu ani
lieky, ani ožarovanie, ani transplantácia orgánov. Je len prirodzené, že aj srdce transplantované do otráveného organizmu čoskoro zlyhá.

Pri každej chorobe je choré celé telo.

Pokiaľ sa bude tento poznatok zanedbávať a stále sa budú robiť Iba pokusy liečiť chorobné príznaky, a nie celý organizmus, takéto pokusy budú márne.
Niekto by mohol namietať, že sa vyskytujú jedinci, ktorí sa nestravujú podľa zásad prirodzenej výživy, a predsa sa dožívajú pomerne vysokého veku. Nezabúdajte, že ide o veľmi vzácne výnimky jednotlivcov, ktorí žijú v každom ohľade striedmo, no aj oni sú vystavení rôznym chorobám a ťažkostiam staroby.



Ako vzniká rakovina?
Medzi vznikom rakoviny a neprirodzenou stravou je nápadná súvislosť. Nedostatok enzýmov zapríčiňuje poruchu delenia buniek. Dochádza k tvorbe chybných buniek a k ich chorobnému bujneniu. Tak vznikajú rôzne nádory, rôzne druhy rakoviny, myómy a i. Inak zdravé bunky sa náhle začnú neorganizovane rozmnožovať, prerastajú cez zdravé susedné orgány, čím porušia ich funkcie.
Vznik rakoviny podporujú aj chemikálie, umelé hnojivá, insekticídy, konzervačné jedy, chemické liečivá, chlór a fluór v pitnej vode, nikotín, kuchynská soľ a rôzne iné jedy. Keďže tieto jedy sú schopné konzervovať potraviny a usmrcovať mikróby, je samozrejmé, že sú schopné zničiť aj enzýmy.
Znehodnotením a zničením enzýmov sa vylúči ich kontrolná činnosť pri delení buniek, a tak dochádza k tvorbe abnormálnych, rakovinových buniek. Je známe, že existujú rôzne druhy rakoviny. Každý druh vzniká chorobným rozmnožovaním buniek.
Je známe, že vírusy a baktérie spôsobujú infekčné choroby. Rakovina však nie je infekčná. Podľa našich skúseností existuje len jeden účinný prostriedok proti rakovine, a tým sú živé, ani varením, ani inou manipuláciou neznehodnotené enzýmy z prirodzenej stravy. Žiaľ, nemožno ich vyrobiť v chemických továrňach; môžu ich len biologicky dopestovať na to zameraní roľníci a záhradníci.
Nepriamym dôkazom našich úvah je aj skutočnosť, že u prírodne žijúcich národov sa temer nevyskytuje ani rakovina, ani tzv. civilizačné choroby. Takým národom sú napr. Hunzovia, žijúci v odľahlom údolí Himalájí. Dlhú dobu tam boli chemikálie, umelé hnojivá a konzervárne neznámymi pojmami. Mlieko a vôbec potraviny konzumovali v surovom stave. Keď neskôr k tichému údoliu Hunzov vybudovali prístupovú cestu, dostala sa sem aj civilizácia. Doviezli sa konzervované potraviny, biely cukor, kuchynská soľ, alkohol, atď. – a zdravie malého národa bolo podkopané. Toto je veľmi jasný dôkaz zlého vplyvu a účinku tzv.
civilizačnej stravy na ľudské zdravie.


Abnormality a potraty
Sme presvedčení, že aj abnormálne deti a rôzne deformity sa rodia ako dôsledok nedostatku enzýmov. Podobne ako pri rakovine aj v tomto prípade vznikajú nedokonalé zárodkové bunky. Naproti tomu organicky zdravé nastávajúce matky živiace sa prirodzenou stravou rodia zdravé deti a ich pôrody sú ľahšie. Nevyskytujú sa u nich potraty ani predčasné pôrody.
Vzhľadom na to, že zvýšením chemizácie oľnohospodárstva a potravinárskeho priemyslu sa zvýšil výskyt rakoviny, mali by sme sa dôrazne dožadovať produkcie biologicky čistých, nezávadných potravín. Ak sa v štatistike úmrtí rakovina dostala na 2. miesto a finančné prostriedky na výskum príčin rakoviny pochádzajú z daní občanov, absolútnou povinnosťou vedcov je uznať význam enzýmov, a teda prirodzenej surovej stravy pri vyliečení mnohých prípadov rakoviny. To sú neodškriepiteľné skutočnosti, ktoré už nemožno ďalej tajiť. Znovu citujem knihu dr. Gersona: Správa o vyliečení 50 prípadov rakoviny. Aj tento lekár liečil svojich pacientov predovšetkým surovou stravou.
Kým sa neuzná a neodstráni hlavná príčina rakoviny, nepomôže ani chemoterapia, ožarovania, ani operácia.
Naopak, ožarované tkanivá sú natoľko poškodené, že už ich ťažko možno liečiť surovou stravou. Aj populárna a doslova legenda lekárka dr. Nolfiová vedela, prečo odmieta ožarovanie a operáciu.
„Je povinnosťou vlády kontrolovať, ako sa používajú milióny, ktoré venuje na poľnohospodársky výskum“, napísal časopis Volksgesundheit v apríli 1971. „Keby sa len časť sumy, ktorá ide na tieto účely, vyslovene odčlenila
na biologicky výskum, občania by s tým určite súhlasili.“ Dôkazom toho je aj 6 miliónov, ktoré občania darovali na výskum rakoviny. Je to prejav zúfalstva vyvolaný strachom pred rakovinou. Vidieť to aj z toho, že len čo sa biologicky vypestované produkty objavia na trhu, hneď sa predajú.


Sme presýtení jedmi?
Už pred 50 rokmi, a síce v jeseni 1968 bola v nemocnici v Aarau vyšetrená skupina dojčiacich matiek. Zistilo sa, že v ich mlieku bolo priemerne o 15 % viac insekticídov, než povoľuje medzinárodná norma pre kravské mlieko určené pre dospelých. Časopis „Reform + Diät“ k tomu poznamenal: Je nepochopiteľné a nezodpovedné, keď v takej situácii zdravotnícke orgány nepodniknú nič na presadzovanie biologického, jedov zbaveného poľnohospodárstva. Zatiaľ čo sa v iných štátoch vylepšujú zákony na ochranu konzumentov, u nás naopak sa majú na bioproduktoch zakázať označenia „vypestované bez jedov, bez insekticídov“. Inými slovami, podniká sa všetko, aby tých niekoľko stoviek poctivých poľnohospodárov, ktorí pestujú bioprodukty, bolo znemožnených.
Musíme sa spýtať, kto vlastne vládne v našej krajine. Komu vlastne záleží na tom, aby znemožnil založenie škôl pre biologické poľnohospodárstvo, pre alternatívnu medicínu; komu záleží na tom, aby sa mlieko a mliečne produkty pasterizovali? Iste nie našim občanom, ktorí
volajú po náprave. A od tej doby sa situácia ešte zhoršila. Jedov nielen okolo nás, ale aj v nás je stále viac.


PRÍPAD UZDRAVENIA MÔJHO OTCA
Surovou stravou a hladovkou sa môžu vyliečiť najrôznejšie choroby. Hlboko na mňa zapôsobilo uzdravenie môjho otca, ktorý trpel na srdcovú chorobu a vodnatieľku. Vtedy som ešte nebol prívržencom surovej stravy ani som nemal skúsenosti s alternatívnou medicínou. Logickou úvahou som však prišiel na to, že organizmus pacienta musí byť dôkladne prečistený čiastočnou hladovkou, zákazom konzumovania mäsa a kuchynskej soli.
Otec mal len 56 rokov i už istý čas bol chorý. Moje
rady odmietol a jeho liečením bol poverený najlepší lekár v okolí. Občas mu pichol injekciu, neskoršie častejšie. Predpísal mu aj diétu s obmedzením mäsa a soli. Pravda, bez úplného zákazu mäsa a soli je takáto diéta iluzórna. Dobre vieme, že ak lekár povolí niečo užívať „s mierou“ alebo len „trocha“, znamená to, že túto mieru si môže pacient určiť sám. Stav pacienta sa navidomoči zhoršoval.
Zdalo sa, že už ani lekár neveril v jeho uzdravenie;
okrem injekcií mu už nedával nič. Nohy mal opuchnuté ako súdky; následkom vodnatieľky sa dostavila dýchavičnosť. Otec už vôbec nemohol spať. No jeho stav sa ani nemohol zlepšovať, kým mal žalúdok plný škodlivých
jedál, ktoré boli vlastnou príčinou jeho choroby.
Zakaždým, keď som mu radil prejsť na inú diétu, jeho odpoveď znela: „Lekár to vie lepšie.“ Vtedy som prvý raz zažil, ako tvrdošijne je človek schopný brániť svoje zlozvyky, a pritom si ani neuvedomuje, že vlastne pácha samovraždu.
Často som si myslel, že väčšie utrpenie, aké podstúpil môj otec, už ani nemôže existovať. Celé noci stenal. Keď už choroba vrcholila a koniec sa zdal byť blízko, spýtal sa ma: „Čo vlastne mieniš s tou diétou?“ Zrazu som pochopil, že je ochotný prijať moje rady. Dával som mu len cibuľu a chlieb s tenko natreným maslom a k tomu šálku urologického čaju. Po 24 hodinách mu začali odpúchať nohy a dýchavičnosť sa zmiernila, takže už mohol spať. O týždeň opuchy vymizli. Vredy na predkoleniach, ktoré mal už niekoľko rokov, sa začali hojiť a ďalší týždeň už pešo prešiel do susednej, 2 km vzdialenej dediny. Bolo to akoby zázrak po takej ťažkej chorobe. Postupne som mu jedálny lístok rozširoval, ale vynechal som stravu, ktorá spôsobila jeho chorobu. Čestne vyhlasujem, že som tento prípad opísal pravdivo a nič som nezveličil.


Zásady liečenia
l Surovou stravou sa môžu vyliečiť nielen ťažké choroby, ale aj menšie zdravotné nepríjemnosti, ako sú bolesti hlavy, vyrážky, zápach z úst, únava, zápcha a iné.
l Kto by si chcel odvyknúť od čiernej kávy, fajčenia, liehových nápojov, tomu odporúčame začať hladovkou.
l Prirodzená strava je účinným prostriedkom aj proti nespavosti. Keby človek aj menej spal, nasledujúci deň nie je unavený ani ospanlivý.
l Pri vážnejších chorobách sa predpokladá, že liečenie potrvá o niečo dlhšie, pretože aj prechod na prirodzenú stravu môže jednotlivcom trvať dlhší čas. Musí sa však postupovať dôsledne.
l Na začiatok odporúčame radikálne obmedziť mäso a živočíšne tuky, ako aj potraviny z bielej múky, varené vajíčka, pasterizované alebo varené mlieko, biely cukor, čokoládu a kuchynskú soľ.
l Slnko, voda a pohyb na čerstvom vzduchu majú aj pri surovej strave veľký význam. Nezabúdajme, že včasná prevencia chorôb je vždy lepšia než oneskorené liečenie.



AKÁ STRAVA JE PRE ČLOVEKA NAJVHODNEJŠIA?
Boli časy, keď sa ľudia živili mäsom ulovených zvierat a túto potravu už aj varili, prípadne piekli. Je neopodstatnené a mylné usudzovať, že organizmus človeka by bol uspôsobený na mäsitú a varenú potravu. Prečo zvieratá, ktoré žijú vo svojom prirodzenom prostredí, nie sú nikdy choré, a prečo sa v civilizovaných národoch sotva nájde človek, ktorý by bol skutočne zdravý?
Keď v zoologických záhradách zo strachu pred nákazlivými chorobami začali zvieratá kŕmiť varenou potravou, zvieratá sa stali neplodné, ochoreli a hynuli. Z toho, pokiaľ ide o zvieratá, sa ľudia poučili a začali im dávať pre ne prirodzené surové krmivo. Potom zvieratá bolí zdravé i mali aj zdravé mláďaťa. Žiaľ, ľudia samotní sa z toho nepoučili.

l Keď porovnávame zažívacie orgány človeka, bylinožravcov, všežravcov a šeliem, zisťujeme, že človekovi sú vývinovo najbližšie antropoidné, hominidné opice,
čiže ľudoopice.
l Zatiaľ čo napríklad gorila má presne také isté zažívacie orgány ako človek, u tigra o rovnakej hmotnosti ako človek, dĺžka čriev dosahuje len pätinu dĺžky čriev
človeka.
l Rozdielne sú aj zuby a formy čeľustí. Sliny človeka sú zásadité (alkalické), mäsožravcov kyslé.
l Žalúdočná šťava šeliem je podstatne kyslejšia ako u človeka. Pes zožerie vtáka s kosťami i s perím, takúto potravu aj strávi, pretože má na to prispôsobené orgány.
l Mäsitá strava prechádza črevami človeka, keďže ich má päťkrát dlhšie než mäsožravec, príliš dlho, takže sa hnilobne rozkladá a vzniknuté jedy spôsobujú rôzne choroby. Žalúdočná šťava človeka je na strávenie mäsa príliš slabá.
l Šelmy na rozdiel od človeka majú pazúry na chytanie a roztrhanie zvierat.

Sú tu aj na prvý pohľad menej nápadné, ale veľmi podstatné rozdiely medzi bylinožravcami a mäsožravcami. O čo ide? Menej nápadné, ale veľmi podstatné rozdiely medzi bylinožravcami a mäsožravcami napr. sú tieto:
l Krv a celé vnútorné prostredie bylinožravcov je zásadité, u mäsožravcov kyslej povahy.
l Mäsožravec nemá potné žľazy. Keď sa prehreje, vyplazí jazyk a rýchlym dýchaním sa zbaví nadbytočného tepla.

Hominidné opice sú bylinožravce a patria do podskupiny plodožravcov – frugivorov, ktoré sa živia výhradne potravou rastlinného pôvodu, ako sú ovocie, bobule, semená, jadrá, korienky, hľuzy, listy. Uvedené rozdiely dosť jasne dokazujú, že človek sa nesprávne stravuje, a tým si spôsobuje všetky choroby, ktoré nazval civilizačnými chorobami.

Milujúce manželky
Je mnoho mladých manželiek, ktoré zo samej lásky pripravujú svojim manželom len „tú najlepšiu stravu“. Po rokoch počujeme smutnú správu, že niekto zo známych alebo príbuzných zomrel vo veku, 30, 40 či 50 rokov na infarkt, mozgovú porážku, rakovinu alebo nejakú civilizačnú chorobu. Veľké sumy sa vynaložili na ich liečenie, ale pacientom sa už pomôcť nedalo. Tieto mladé ženy to zaiste mysleli dobre, ale svojou nevedomosťou nechtiac odsúdili svojich manželov na predčasnú smrť.
V konečnom dôsledku v týchto denne sa opakujúcich tragických prípadoch nejde o náhodné „rany osudu“, ale o nedostatok informácií o prapríčine zvrátenosti stravovania dnešného civilizovaného človeka. Tým, že človek porušil zákony prírody, stratil inštinkt, aby rozoznal a vyhol sa tomu, čo je jeho zdraviu škodlivé. Zvieratá žijúce vo svojom prirodzenom prostredí takýto pud majú. Všeobecný návrat k prírode je možný iba systematickou výchovou detí a mládeže v rodine a škole.

Život bez chorôb – Prirodzená strava
Dátum poslednej aktualizácie: 26.máj 2014

Super firmy
Super inzercia
Super barter
Super obchod
Super reality
Akvashop

Knihy – duchovno
Edgar Cayce - Jak správně žít
Praktická príručka. 24 princípov Edgara Cayceho na dosiahnutie šťastia, spokojnosti a pochopenia v tomto živote. Princípy sú kľúčom k úspechu. Darujte túto knihu všetkým ľuďom, ktor...
INFO - www.dio.sk
Liečivé rastliny
Maral Luzeva koreň - žen šen 1000g
Maral Leuzeva šuštivá, žeň šeň - afrodiziakum, syndróm chronickej únavy, doliečovanie pri mononukleóze, či borelióze, priaznivý účinok na činnosť pečene
INFO - www.dio.sk
Nabijačky a dobíjačky batérií
Univerzálna nabíjačka SMART2
Jednoduchá univerzálna nabíjačka umožňuje nabíjať dobíjateľné batérie dva kusy AA (tužkové) alebo AAA (mikrotužkové) alebo jednej 9V.
Spôsob dobíjania nízkym dobíjacím prúdom p...
INFO - www.dio.sk
Batérie pre mobilný telefón MOTOROLA
BATÉRIA MOTOROLA D520/M388 950 Ni-Mh NEORIGINÁLNE PREVEDENIE
Kvalitná náhradná batéria do mobilného telefónu s článkami typu NI-MH. Batéria má dlhú životnosť, maximálna ochrana proti prebitiu a prehriatiu.

Kompatibilita: Motorola D560, Motorol...
INFO - www.dio.sk
Semená rôznych rastlín
Jahodový strom, Planika 8 ks
Jahodový strom, Planika.
INFO - www.dio.sk
Elektronickí videovrátnici
Domový telefón AK-MW110B + AK-KW132
Ochrana proti odmontovaniu vonkajšej stanice
Vonkajší hliníkový panel
Počasiu-vzdorný kryt
Vzdialené odomknutie
INFO - www.dio.sk
Knihy – liečiteľstvo a liečenie
Léčivé ruce 1 - Metoda Džuny Davitašvili
Příručka bezkontaktní masáže na základě metod slavné gruzínské léčitelky.Metoda Džuny Davitašvili
Príručka o bioenergoterapeutickom pôsobení. Praktické a jednoduché návody na l...
INFO - www.dio.sk
Semená rôznych rastlín
Chilli Habanero Red Savina semená 10 ks
Chilli Habanero Red Savina.
INFO - www.dio.sk
Batérie pre mobilný telefón LG
BATÉRIA LG KU990/KM900 Li-Ion 1100mAh
Kvalitná náhradná batéria do mobilného telefónu s článkami typu LI-ION. Batéria nemá pamäťový efekt a má maximálnu ochranu proti prebitiu a prehriatiu.

Kompatibilita: LG LG HB620T, ...
INFO - www.dio.sk
Led svietidlá
Čelovka - 3 LED
Svietidlo, kde namiesto klasických žiaroviek sú použité vysokoúsporné LED diódy. Prakticky nulová spotreba oproti bežným svietidlám so žiarovkami.
INFO - www.dio.sk

REKLAMA na KNIHY, Ekokonzult.com
DIO - Dobrý Internetový Obchod - nakupuj s rozumom
doporučené rozlíšenie 1024x768, © DIO, 2004, doporučený prehliadač: IE 5.5 a viac, © webmaster DIO, www.dio.sk
Stránky alebo ich časť, vrátane skriptov chránených copyrightom, možno použiť len po písomnom súhlase!