Záruka 24 mesiacov
Nopál je tradičný mexický kaktus, modernou vedou objavený ešte len nedávno. Zmes vitamínov, minerálov, aminokyselín a endemických látok obsiahnutých v nopálu, z neho robí \"superfood\" budúcnosti.
Nopál pochádza pôvodne z Mexika, kde bol Aztékmi kultivovaný a hojne používaný. Prostredníctvom španielskych a portugalských námorníkov, bol zavlečený k Stredozemnému moru a do celého sveta.
Nopál je bohatý na železo, vápnik, draslík, stopové prvky ako horčík, mangán, kremík obsahuje veľké množstvo pektínov, vysoký obsah vitamínov B a C, vlákninu a predovšetkým 17 aminokyselín z ktorých 8 je základných a nemôžu prirodzene v ľudskom tele vzniknúť. Nopál má veľmi nízku kalorickú hodnotu.
Tradičné liečebné využitie nopálu je veľmi široké a v prírode nachádzame len ťažko podobnú rastlinu. Užívanie nopálu pôsobí proti úzkosti, ukľudňuje vystresovaný organizmus. Nopál znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Štúdie potvrdzujú účinnosť nopálu pri liečbe cukrovky typu II a to znížením vstrebávania molekúl cukru a zvýšením citlivosti na inzulín. Po zhruba 4 - 6 hod. po požití dochádza k aktivácii citlivosti na inzulín. Nopál je tiež využívaný pri žalúdočných, črevných a vredových problémov. Predovšetkým pri prebytku žalúdočných štiav, ktoré nopál usmerňuje a chráni žalúdočnú stenu. Znižuje riziko kôrnatenia a znepriechodnenia tepien.
Jedna z najvyužívanejších vlastností, je pomoc nopálu pri chudnutí. Nopál zabraňuje vstrebávaniu cholesterolu, tukov a cukrov. Obsiahnutá vláknina odvádza pocit hladu.Vitamíny a minerály a aminokyseliny zabraňujú úbytku svalstva pri diétach a dodávajú pocit energie.
Nopál je vhodný do dnešnej modernej, uponáhľanej doby, kedy vysoký obsah vitamínov, minerálov a aminokyselín pôsobí proti voľným radikálom, napomáha pečeni k detoxikácii a sklidňuje vystresovaný organizmus.
Tradičné použitie: 1/2 lyžičky ráno nalačno rozmiešať v malom množstve vody a vypiť. Toto je možné zopakovať pol hodiny pred obedom niekedy aj večerou.
|