Záruka 24 mesiacov
Morská riasa kombu je tradičná súčasť japonskej kuchyne. Má nezameniteľnú morskú chuť a vôňu. Morská riasa je bežne využívaná ako akákoľvek iná bežná zelenina. Avšak oproti bežnej zelenine obsahuje mnohonásobne väčšie množstvo minerálnych látok, predovšetkým vápnika, jódu, železa, horčíka a zinku. Tiež sú vo veľkej miere v morskej riase kombu zastúpené vitamíny ako A, B1, B12, C.
Morská riasa kombu patria k typicky zásadotvorným potravinám, ktoré znižujú zakyslenie organizmu, Ďalšie schopností je pôsobiť na metabolizmus a odstraňovať ťažké kovovy z tela. Bol pozorovaný aj kladný vplyv na hladinu cholesterolu.
Morská riasa kombu by mala byť v malom množstve zastúpená v strave, vďaka veľkému obsahu jódu sa ani veľké dávky neodporúčajú. O to viac dokážeme využiť jej benefity.
Použitie: Morskú riasu musíme z dôvodu lepšej využiteľnosti látok povariť do zmäknutia. Pridávame do polievok, strukovín, či šalátov.
|