Záruka 24 mesiacov
Kakaové bôby sekané sú z Pobrežia Slonoviny. Sú jemne fermentované, preto si zachovávajú typickejší čokoládvější arómu. V ponuke máme Kakaové bôby z Indonézie, ktoré prešli hlbokou fermentáciou a ich chuť je veľmi jemná, ale nie tak čokolodává. Všeobecne kvalitnejšie a gurmánštějšie sú kakaové bôby z Pobrežia Slonoviny. Oboje máme v ponuke a je len na Vás akým dáte prednosť. Kakaové bôby sú vstupná surovina na výrobu čokolády, ale ... Väčšina z nás vníma čokoládu ako nutné nezdravé maškrtenie - nutné preto, že čokoláda tvorí až 1% spotreby potravín západnej civilizácie, avšak s kakaovými bôbmi je tomu diametrálne odlišné. Kakaové bôby sa radia medzi SUPER FOOD a ich účinky na ľudské zdravie sú nezanedbateľné.
Kakao obsahuje širokú škálu vitamínov, minerálov, antioxidantov. Kakaové bôby obsahujú cez 300 rôznych látok, vrátane takých ako anandamid, arginín, dopamín, tryptofan, theobromín. Užívanie čistého kakaa dopĺňa hladinu horčíka v organizme a zabraňuje jeho predčasnému starnutiu. Moderné štúdie uverejňujú jeden z najvyšších obsahov antioxidantov v potravinách vôbec. Avšak tu si musíme dať pozor, kakaový prášok, ktorý už prešiel procesom praženia, obsahuje antioxidantov až 20x menej.
Avšak to najdôležitejšie. Nepražené kakaové bôby obsahujú látky priamo ovplyvňujúce psychickú pohodu a výkonnosť organizmu. Vďaka pôsobeniu kanabinoidov anandaminu, esenciálne aminokyseliny tryptofánu, fenylalanínu a teobromínu dochádza k vyplaveniu niekoľkých hormónov okrem iného aj serotonínu, ktorý majú ako komplex za následok - pocit uvoľnenia, šťastia, klesnutí hladiny stresových hormónov a zároveň miernu stimuláciu, podnecujúcu k ďalšej tvorivosti. Kakaové bôby sa v tomto stávajú skvelým antistresor a adaptogénom. Pocit uvoľnenia a mierna stimulácia sa dostaví už veľmi skoro po požití kakaových bôbov - rádovo do niekoľkých desiatok minút. Dôjde k rozjasneniu očí, mysle a ku zvýšeniu chuti do práce. Kakaové bôby sa týmto stávajú skvelým pomocníkom pri štúdiu, či psychicky a fyzicky náročných zamestnaniach a úkonoch.
Cítite sa dobre po zjedení čokolády? Počkajte až skúsite kakaové bôby! Kakaové bôby obsahujú niekoľkonásobne viac energizujúcich látok. Čokoláda je už zriedená ....
Chuť surového nepraženého kakaa niekto kedysi nazval tou najčokoládovejšou čokoládou. Toto prirovnanie je maximálne výstižné. Pri prvom ochutnaní budete cítiť silnú výraznú čokoládovitost avšak bez stôp sladkosti. Toto prvé stretnutie automaticky vyzve človeka k ďalšej ochutnávke. Sekané bôby sú na skus mäkké podobne ako lieskové oriešky. Neškodia zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne počas jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom chýba enormná sladkosť čokolády, avšak po zjedení vrecka, po \"ochutnaní\" všetkých pozitívnych účinkov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová ....
|